Poniżej znajdują się klauzule ochrony danych osobowych obowiązujące w Zakładzie

  Informujemy, że Administratorem Danych Osobowych jest Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Długoterminowej z siedzibą przy ul. I Pułku Ułanów Krechowieckich 17, 16-300 Augustów. Każda osoba przesyłając wiadomość zawierającą jej dane osobowe drogą elektroniczną ma prawo dostępu do tych danych, żądania ich usunięcia, sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub sprzeciwu wobec ich przetwarzania w związku z jej szczególną sytuacją. Przesyłane dane będą przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu niezbędnym do udzielenia odpowiedzi.

Klauzula informacyjna dla pacjenta

Klauzula informacyjna dla darczyńcy

Klauzula informacyjna dla kontrahenta

Klauzula informacyjna dla osoby upoważnionej

Klauzula informacyjna dotycząca zamówień publicznych

 

 

Powołanie Inspektora Ochrony Danych

 

Na podstawie art. 37 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) w dniu 25 maja 2018 roku został powołany Inspektor Ochrony Danych.

 

Zgodnie z art. 39 ust. 5 rozporządzenia PE i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE do zadań Inspektora ochrony danych osobowych należą:

 

  1. informowanie administratora oraz pracowników o obowiązkach związanych z ochroną danych osobowych (o obowiązkach spoczywających na nich na mocy RODO oraz innych przepisów o ochronie danych) i doradzanie im w tej sprawie;

  2. monitorowanie procesów przetwarzania danych osobowych zachodzących w SPZZOD w Augustowie;

  3. przeprowadzanie szkoleń z zakresu ochrony danych osobowych;

  4. przeprowadzanie audytów lub nadzór nad audytem zleconym;

  5. dokonywanie oceny skutków (analiza ryzyka) planowanych operacji związanych z przetwarzaniem danych osobowych;

  6. współpraca z organem nadzorczym (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Kontakt do IOD: : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Od 01.04.2019 r. – Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Agnieszka Cebelińska

 

25.05.2018 r. - 31.03.2019 r. – Inspektorem Ochrony Danych była Katarzyna Zielińska.

 

 

 

 

Stwierdzenie naruszenia ochrony danych osobowych

 

 

 

Biorąc pod uwagę fakt, iż prawo do ochrony danych osobowych jest podstawowym prawem każdej osoby, informujemy, że w przypadku stwierdzenia naruszenia ochrony danych osobowych należy:

 

 

 

  1. Wypełnić formularz zgłoszenia naruszenia ochrony danych osobowych, który znajduje się poniżej.

  2. Przekazać go w formie elektronicznej na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  3. Skontaktować się telefonicznie pod numer:  881440232

     

    Formularz zgłoszenia naruszenia ochrony danych osobowych

     

Lub

  1. Skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych za pomocą poczty elektronicznej

    pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.